Skip to content

Kolibri stories | Verkooptopper Matthijs

Met meer dan 101 Phalaenopsis soorten in onze kwekerij, werken wij iedere dag met betoverende en kleurrijke Kolibri Orchids. Al deze Kolibri Orchids gaan met het transport mee om zo een mooie plek bij jou in huis te krijgen. Heb jij je afgevraagd wat er gebeurt voordat een Kolibri Orchids bij jou in huis staat? Dit keer vertelt verkoopmedewerker Matthijs je meer over het werken in de orchideeënkwekerij en zijn functie.

Nieuwe uitdaging bij Kolibri Company
‘’Nog niet zo lang geleden stuitte ik op de vacature van Kolibri Company. Een vriend stuurde deze door en ik werd nieuwsgierig. De vacature sprak mij aan en ik besloot om te solliciteren. Mijn nieuwsgierigheid werd vooral gewekt omdat ik al bij een orchideeënkweker werkte, maar benieuwd was hoe het bij andere kwekerijen eraan toegaat. Niet alleen daarom, ook het jonge team van Kolibri trok mij. Na de sollicitatie kon ik al snel aan de slag en ben ik sinds maart 2022 gestart als verkoopmedewerker.

In totaal werken we met drie verkopers en heeft elke verkoper zijn taken. Zo houd mij bezig met het verwerken van orders en maak ik offertes op. Onze zakelijke klanten te woord staan en adviseren is een dagelijkse taak en wekelijks begeleid ik deze klanten tijdens een rondleiding in onze kwekerij. Met ons brede assortiment is het fijn dat wij als verkoper hen adviseren om keuzes te maken.’’

 

Een Kolibri dag als verkoper
‘’In de tuinbouwsector beginnen we al vroeg in de ochtend en ik start met het bekijken van geplaatste orders en verwerk. Alle orders worden doorgestuurd naar de bloeibuffer waar onze orderpickers de planten klaarzetten om ingepakt te worden. De gehele dag houd ik de telefoon bij me, want klanten kunnen op ieder moment bellen en we moeten goed bereikbaar zijn om vragen te beantwoorden. Elke dag loop ik een ronde in de kwekerij om het assortiment in kaart te brengen en te weten welke soorten beschikbaar zijn.’’

Favoriete Kolibri Orchids
‘’Een Kolibri Orchids met korte takken en veel bloemen vind ik mooi! Maar ook de Kolibri Orchids Jemen en Bolzano zijn favoriet!’’

Orchid Inspiration Days
‘’Een evenement die er voor mij uitspringt is de Orchid Inspiration Days. Dit jaarlijkse event vindt ongeveer twee weken plaats, waar verschillende orchideeënkwekerijen hun deuren openen voor zakelijke klanten. Wij doen als kwekerij mee aan het evenement en laten hier onze nieuwste ideeën en Kolibri Orchids zien. Dit zijn als verkopers leuke en drukke dagen waar we veel zakelijke klanten spreken.’’

Doorgroeimogelijkheden
‘’Kolibri Company biedt doorgroeimogelijkheden aan en luistert naar je ambities binnen het bedrijf. Als verkoper streef ik naar meer verantwoordelijk om een aanspreekpunt te zijn voor klanten met grote orders. Ook sta ik steeds vaker zelfstandig op beurzen om klanten te woord te staan en word ik hierdoor herkenbaarder als verkoper. Mijn collega verkopers zijn namelijk al meer dan tien jaar werkzaam bij Kolibri Company, waardoor zij al een vast klantcontact hebben opgebouwd. Daarnaast volg ik een ontwikkelingsprogramma die door Kolibri Company aangeboden wordt. Hier kun je als medewerker videolessen volgen om jezelf te ontwikkelen in leiderschap of communicatie.

Het leukste van mijn baan? Het is afwisselend werk waar ik veel verschillende werkzaamheden uitvoer. Je bent in contact met verschillende klanten en staat in contact met alle Kolibri medewerkers waardoor je een belangrijke spin in het web bent.’’

Wil jij meer weten van onze Kolibri medewerkers? Houd onze blog dan goed in de gaten.

Meer volgen van Kolibri Company? Via onze socialmediakanalen inspireren we je met de leukste foto’s, video’s en geven we een kijkje achter de schermen.

Instagram: @kolibri_company_
Facebook: @KolibriCompany

Kolibri stories | Verkooptopper Matthijs

Met meer dan 101 Phalaenopsis soorten in onze kwekerij, werken wij iedere dag met betoverende en kleurrijke Kolibri Orchids. Al deze Kolibri Orchids gaan met het transport mee om zo een mooie plek bij jou in huis te krijgen. Heb jij je afgevraagd wat er gebeurt voordat een Kolibri Orchids bij jou in huis staat? Dit keer vertelt verkoopmedewerker Matthijs je meer over het werken in de orchideeënkwekerij en zijn functie.

Nieuwe uitdaging bij Kolibri Company
‘’Nog niet zo lang geleden stuitte ik op de vacature van Kolibri Company. Een vriend stuurde deze door en ik werd nieuwsgierig. De vacature sprak mij aan en ik besloot om te solliciteren. Mijn nieuwsgierigheid werd vooral gewekt omdat ik al bij een orchideeënkweker werkte, maar benieuwd was hoe het bij andere kwekerijen eraan toegaat. Niet alleen daarom, ook het jonge team van Kolibri trok mij. Na de sollicitatie kon ik al snel aan de slag en ben ik sinds maart 2022 gestart als verkoopmedewerker.

In totaal werken we met drie verkopers en heeft elke verkoper zijn taken. Zo houd mij bezig met het verwerken van orders en maak ik offertes op. Onze zakelijke klanten te woord staan en adviseren is een dagelijkse taak en wekelijks begeleid ik deze klanten tijdens een rondleiding in onze kwekerij. Met ons brede assortiment is het fijn dat wij als verkoper hen adviseren om keuzes te maken.’’

 

Een Kolibri dag als verkoper
‘’In de tuinbouwsector beginnen we al vroeg in de ochtend en ik start met het bekijken van geplaatste orders en verwerk. Alle orders worden doorgestuurd naar de bloeibuffer waar onze orderpickers de planten klaarzetten om ingepakt te worden. De gehele dag houd ik de telefoon bij me, want klanten kunnen op ieder moment bellen en we moeten goed bereikbaar zijn om vragen te beantwoorden. Elke dag loop ik een ronde in de kwekerij om het assortiment in kaart te brengen en te weten welke soorten beschikbaar zijn.’’

Favoriete Kolibri Orchids
‘’Een Kolibri Orchids met korte takken en veel bloemen vind ik mooi! Maar ook de Kolibri Orchids Jemen en Bolzano zijn favoriet!’’

Orchid Inspiration Days
‘’Een evenement die er voor mij uitspringt is de Orchid Inspiration Days. Dit jaarlijkse event vindt ongeveer twee weken plaats, waar verschillende orchideeënkwekerijen hun deuren openen voor zakelijke klanten. Wij doen als kwekerij mee aan het evenement en laten hier onze nieuwste ideeën en Kolibri Orchids zien. Dit zijn als verkopers leuke en drukke dagen waar we veel zakelijke klanten spreken.’’

Doorgroeimogelijkheden
‘’Kolibri Company biedt doorgroeimogelijkheden aan en luistert naar je ambities binnen het bedrijf. Als verkoper streef ik naar meer verantwoordelijk om een aanspreekpunt te zijn voor klanten met grote orders. Ook sta ik steeds vaker zelfstandig op beurzen om klanten te woord te staan en word ik hierdoor herkenbaarder als verkoper. Mijn collega verkopers zijn namelijk al meer dan tien jaar werkzaam bij Kolibri Company, waardoor zij al een vast klantcontact hebben opgebouwd. Daarnaast volg ik een ontwikkelingsprogramma die door Kolibri Company aangeboden wordt. Hier kun je als medewerker videolessen volgen om jezelf te ontwikkelen in leiderschap of communicatie.

Het leukste van mijn baan? Het is afwisselend werk waar ik veel verschillende werkzaamheden uitvoer. Je bent in contact met verschillende klanten en staat in contact met alle Kolibri medewerkers waardoor je een belangrijke spin in het web bent.’’

Wil jij meer weten van onze Kolibri medewerkers? Houd onze blog dan goed in de gaten.

Meer volgen van Kolibri Company? Via onze socialmediakanalen inspireren we je met de leukste foto’s, video’s en geven we een kijkje achter de schermen.

Instagram: @kolibri_company_
Facebook: @KolibriCompany

Gerelateerde Stories

Schrijf je in

en ontvang 10% korting in je mail!

Betalingsfooter HF2